Cílem workshopu, jak již název akce napovídá, je vytvořit prostor, kde by mezi sebou mohli diskutovat lidé, kteří o svých oborech něco vědí a pro které je výměna zkušeností a znalostí s kolegy ze stejných nebo navazujících oborů důležitá a prospěšná.
Celkem se v pivovaru Červený vlk sešlo cca 50 účastníků, kteří společně vytvořili přátelskou pracovní atmosféru, do které svými přednáškami přispěli i čtyři pozvaní přednášející, kterými v tomto roce byli:
Mgr. Jana Zajíčková, kastelánka státního zámku Stekník
Ing. Tomáš Slunečko, výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven
Ing. Jan Nevelös, technický manažer prodeje pro východní Evropu společnosti Lallemand
Ing. Luboš Kastner, lídr společnosti BC21, která se zaměřuje na konzultace a projekty v gastronomii, retailu a developmentu a společník gastronomické skupiny H5.
Všechny příspěvky byly velice aktuální a dotýkaly se problematiky, která byla všem účastníkům blízká a která jednoznačně na takovéto forum patří.
Aby bylo zřejmé, že nešlo jen o pracovní setkání, byly příspěvky přednášejících pravidelně střídány degustacemi piv, chmelenými různými odrůdami a různými způsoby a která pro tento workshop uvařili v Chmelařském Institutu. Celkově byla tato degustační okna tři a po nich následovalo vyhodnocení, které profesionálně komentoval Ing. Nesvadba z Institutu.
Po skončení oficiální části workshopu následovala část neoficiální, ale neméně důležitá, ve které se zaujatě diskutovalo o věcech vážných i nevážných za podpory skvělých piv z Červeného vlka.
Nezbývá než poděkovat týmu pivovaru Červený vlk za výborné zázemí, skvělý oběd a celkovou obsluhu, pořadatelům organizaci a přát si, aby i se i příští ročníky vydařily.