XI. Workshop ARIX a.s.

Ve čtvrtek, 12. října 2023 se v pivovaru Červený vlk konal již XI. ročník workshopu, který každoročně pořádáme ve spolupráci s Chmelařským Institutem ze Žatce. V průběhu let se z tohoto setkání pěstitelů chmele, pivovarníků a reprezentantů příbuzných oborů stala oblíbená a reprezentativní událost, které se kromě výše uvedených profesí účastní též zástupci oborových vědeckých institucí či svazových institucí.

Cílem workshopu, jak již název akce napovídá, je vytvořit prostor, kde by mezi sebou mohli diskutovat lidé, kteří o svých oborech něco vědí a pro které je výměna zkušeností a znalostí s kolegy ze stejných nebo navazujících oborů důležitá a prospěšná.

Celkem se v pivovaru Červený vlk sešlo cca 50 účastníků, kteří společně vytvořili přátelskou pracovní atmosféru, do které svými přednáškami přispěli i čtyři pozvaní přednášející, kterými v tomto roce byli:

Mgr. Jana Zajíčková, kastelánka státního zámku Stekník

Ing. Tomáš Slunečko, výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven

Ing. Jan Nevelös, technický manažer prodeje pro východní Evropu společnosti Lallemand

Ing. Luboš Kastner, lídr společnosti BC21, která se zaměřuje na konzultace a projekty v gastronomii, retailu a developmentu a společník gastronomické skupiny H5.

Všechny příspěvky byly velice aktuální a dotýkaly se problematiky, která byla všem účastníkům blízká a která jednoznačně na takovéto forum patří.

Aby bylo zřejmé, že nešlo jen o pracovní setkání, byly příspěvky přednášejících pravidelně střídány degustacemi piv, chmelenými různými odrůdami a různými způsoby a která pro tento workshop uvařili v Chmelařském Institutu. Celkově byla tato degustační okna tři a po nich následovalo vyhodnocení, které profesionálně komentoval Ing. Nesvadba z Institutu.

Po skončení oficiální části workshopu následovala část neoficiální, ale neméně důležitá, ve které se zaujatě diskutovalo o věcech vážných i nevážných za podpory skvělých piv z Červeného vlka.

Nezbývá než poděkovat týmu pivovaru Červený vlk za výborné zázemí, skvělý oběd a celkovou obsluhu, pořadatelům organizaci a přát si, aby i se i příští ročníky vydařily.

Košík
Categories